Žampionové burgery - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionové burgery
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45751 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
40 g | Baby špenát |
300 g | Ciabatta |
30 ml | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
200 g | Žampiony čerstvé |
Na džem | |
---|---|
200 g | Cibule |
100 g | Cukr třtinový |
80 ml | Marmeláda rybízová |
100 ml | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 414,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Ciabatta, Sůl, Žampiony čerstvé, Cibule, Cukr třtinový, Ocet vinný, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Marmeláda rybízová, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionové burgery postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na rozpáleném oleji krátce osmahneme a potom dodusíme cibuli, nakrájenou na jemno přibližně 20 minut, přidáme tymián, pepř, sůl a podusíme jestě 5 minut. Nakonec vmícháme ocet, cukr, rybízovou marmeládu a povaříme na mírném ohni do zhoustnutí. |
2 | Žampiony potřeme olejem, osolíme, opepříme a grilujeme 4 minuty ze všech stran. Na poslední minutu přidáme rozkrojené ciabatty. Obě poloviny potřeme cibulovým džemem, vložíme mezi ně ogrilované žampiony s listy baby špenátu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.