Vepřové maso s houbami a smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s houbami a smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45755 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kg | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Pepř růžový celý |
0,3 l | Rama cremefine na šlehání |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
4 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 107,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pepř růžový celý, Rama cremefine na šlehání, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s houbami a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Důkladně očistíme 4 větší brambory, omyjeme, i se slupkou uvaříme v dostatečném množství osolené vody (asi 15 minut), vyndáme a necháme přikryté pokličkou. Maso krátce opláchneme studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem. |
2 | Houby otřeme kuchyňským papírem, očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Kuličky pepře necháme okapat a nasekáme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm opékáme ze všech stran asi 10minut. Vyndáme, osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a dáme stranou. |
4 | Do výpeku dáme houby, cibuli s rozmarýnem a promícháme. Za stálého míchání opečeme. Přidáme cremefine, vývar, nasekaný zelený pepř a kuličky růžového pepře a vše krátce povaříme. Navrch dáme maso nakrájené na plátky. Brambory vyndáme zpod pokličky, dáme je na pánev a asi 25 minut dopékáme v horké troubě. |
Poznámka
Cremefine - Tekutý krém na šlehání s rostlinným tukem, se sníženým obsahem tuku. Ve 100 g je 19 % tuku.