Recept

Vepřové maso s houbami a smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 45755
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

4 ks Brambory
1 ks Cibule
1 kg Houby čerstvé
1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Pepř růžový celý
0,3 l Rama cremefine na šlehání
1 ks Rozmarýn čerstvý
4 špetka Sůl
600 g Vepřová plec
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 025kJ
10% Sacharidy 35 g
64% Tuky 48 g
27% Sodík 542 mg
75% Bílkoviny 42 g

Vepřové maso s houbami a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Důkladně očistíme 4 větší brambory, omyjeme, i se slupkou uvaříme v dostatečném množství osolené vody (asi 15 minut), vyndáme a necháme přikryté pokličkou. Maso krátce opláchneme studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem.

2

Houby otřeme kuchyňským papírem, očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Kuličky pepře necháme okapat a nasekáme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.

3

V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm opékáme ze všech stran asi 10minut. Vyndáme, osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a dáme stranou.

4

Do výpeku dáme houby, cibuli s rozmarýnem a promícháme. Za stálého míchání opečeme. Přidáme cremefine, vývar, nasekaný zelený pepř a kuličky růžového pepře a vše krátce povaříme. Navrch dáme maso nakrájené na plátky. Brambory vyndáme zpod pokličky, dáme je na pánev a asi 25 minut dopékáme v horké troubě.

Poznámka

Cremefine - Tekutý krém na šlehání s rostlinným tukem, se sníženým obsahem tuku. Ve 100 g je 19 % tuku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept