Nákyp z kysaného zelí a těstovin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z kysaného zelí a těstovin
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 45756 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
250 g | Těstoviny čtyřvaječné |
2 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 171,9mg |
Draslík | 190,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Sýr Eidam cihla 40%, Těstoviny čtyřvaječné, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z kysaného zelí a těstovin postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Vodu po vaření uchováme. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na oleji, přisypeme mouku a osmahneme. Postupně přiléváme horkou vodu z těstovin a rozšleháme na hladkou omáčku. Osolíme, osladíme, okmínujeme a povaříme asi 10 minut. |
3 | Po částečném vychladnutí vmícháme zakysanou smetanu. |
4 | Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní těstoviny promíchané s omáčkou a vymačkaným kysaným zelím. Krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
5 | Nakonec pokrm zalijeme vejci rozšlehanými s nastrouhaným sýrem a dopečeme. |