Jednoduchý recept

Nákyp z kysaného zelí a těstovin

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45756
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej rostlinný
50 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
250 g Těstoviny čtyřvaječné
2 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
200 g Zakysaná smetana
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 473kJ
17% Sacharidy 61 g
38% Tuky 29 g
29% Sodík 587 mg
40% Bílkoviny 22 g

Nákyp z kysaného zelí a těstovin postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Vodu po vaření uchováme.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na oleji, přisypeme mouku a osmahneme. Postupně přiléváme horkou vodu z těstovin a rozšleháme na hladkou omáčku. Osolíme, osladíme, okmínujeme a povaříme asi 10 minut.

3

Po částečném vychladnutí vmícháme zakysanou smetanu.

4

Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní těstoviny promíchané s omáčkou a vymačkaným kysaným zelím. Krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

5

Nakonec pokrm zalijeme vejci rozšlehanými s nastrouhaným sýrem a dopečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept