Marinované vepřové steaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované vepřové steaky
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45757 |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
3 ks | Rozmarýn čerstvý |
3 ks | Šalvěj čerstvá |
2 špetka | Sůl |
640 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 113,6mg |
Draslík | 635,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 17,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Limetka, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované vepřové steaky postup přípravy receptu:
1 | Citrón a limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Citrón tence ostrouháme, rozkrojíme a z půlky citronu vymačkáme šťávu. Limetu nakrájíme na tenké plátky. Rozmarýn a šalvěj opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky (lístky) otrháme od stonků a jemně nasekáme. Bylinky smícháme s olivovým olejem, pepřem, paprikou a citrónovou šťávou a kůrou. |
2 | Steaky dáme na plochou mísu a potřeme marinádou, obložíme plátky limety a zakryté necháme asi 30 minut marinovat. Steaky osolíme a na grilovací pánvi opékáme po každé straně 3-4 minuty. |