Jednoduchý recept

Marinované vepřové steaky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 48 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 45757

Ingredience

1 ks Citrony
1 ks Limetka
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Pepř 4 barev
3 ks Rozmarýn čerstvý
3 ks Šalvěj čerstvá
2 špetka Sůl
640 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 082kJ
2% Sacharidy 9 g
53% Tuky 40 g
12% Sodík 230 mg
49% Bílkoviny 28 g

Marinované vepřové steaky postup přípravy receptu:

1

Citrón a limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Citrón tence ostrouháme, rozkrojíme a z půlky citronu vymačkáme šťávu. Limetu nakrájíme na tenké plátky. Rozmarýn a šalvěj opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky (lístky) otrháme od stonků a jemně nasekáme. Bylinky smícháme s olivovým olejem, pepřem, paprikou a citrónovou šťávou a kůrou.

2

Steaky dáme na plochou mísu a potřeme marinádou, obložíme plátky limety a zakryté necháme asi 30 minut marinovat. Steaky osolíme a na grilovací pánvi opékáme po každé straně 3-4 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept