Jednoduchý recept

Hříbky se zakysanou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 45760

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Hříbky čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 816kJ
3% Sacharidy 10 g
22% Tuky 17 g
13% Sodík 252 mg
9% Bílkoviny 5 g

Hříbky se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Hříbky očistíme, případně překrojíme na poloviny.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní hříbky, osolíme a opepříme. Houby obložíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí, zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a posypeme nasekanou petrželkou.

3

Zapékací mísu přiklopíme pokličkou a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20-30 minut.

4

Můžeme podávat s různě upravenými bramborami nebo s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept