Hříbky se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbky se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 45760 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hříbky čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 38,2mg |
Draslík | 700,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Pepř bílý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbky se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Hříbky očistíme, případně překrojíme na poloviny. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní hříbky, osolíme a opepříme. Houby obložíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí, zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a posypeme nasekanou petrželkou. |
3 | Zapékací mísu přiklopíme pokličkou a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20-30 minut. |
4 | Můžeme podávat s různě upravenými bramborami nebo s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem. |