Jednoduchý recept

Vepřové medailonky s meruňkami a gorgonzolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 45767
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
10 g Máslo čerstvé
6 ks Meruňky
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
150 g Sýr Gorgonzola
800 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 779kJ
3% Sacharidy 10 g
13% Tuky 10 g
58% Sodík 1 g
90% Bílkoviny 50 g

Vepřové medailonky s meruňkami a gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Maso opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a medailonky v něm opečeme po každé straně asi 5 minut. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a krátce opečeme s masem. Ne příliš dlouho, aby nám nezhořkl.

2

Meruňky křížem lehce nařízneme, přelijeme vroucí vodou, zchladíme a oloupeme. Poté je rozpůlíme a zbavíme pecek. Gorgonzolu nakrájíme na 2-3 mm silné plátky.

3

Troubu předehřejeme na 200°C. Vepřové medailonky naskládáme vedle sebe do lehce vymaštěné zapékací mísy a na každý dáme 1/2 meruňky. Navrch rozdělíme gorgonzolu, medailonky dáme do předehřáté trouby a zapékáme asi 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept