Recept

Vepřové steaky s křenovou krustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 45773

Ingredience

1 polévková lžíce Jíška světlá
2 polévková lžíce Křen nakládaný
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
4 špetka Pepř černý mletý
6 ks Petržel - nať
125 g Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Strouhanka
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
4 špetka Sůl
800 g Vepřová krkovička
0,3 l Vývar zeleninový
12 ks Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,130 kcal
Kilojoule 4 728kJ
22% Sacharidy 79 g
84% Tuky 63 g
34% Sodík 681 mg
88% Bílkoviny 50 g

Vepřové steaky s křenovou krustou postup přípravy receptu:

1

Maso krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso opékáme do obou stranách 4 minuty. Vyndáme a vložíme do ohnivzdorné mísy.

2

Troubu předehřejeme na 180°C. Petrželku opláchneme a dosucha otřepeme. Lístky otrháme od stonků, jemně nasekáme, smícháme s 1 polévkovou lžící změklého másla, křenem, nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Osolíme a opepříme. Steaky potřeme křenovou směsí, mísu dáme do předehřáté trouby na střední lištu a zapékáme asi 15 minut.

3

Polévkovou zeleninu očistíme, opláchneme a nadrobno nakrájíme. V pánvi s výpekem rozehřejeme zbylé máslo, do pánve nasypeme zeleninu, krátce ji opečeme, přilijeme vývar a smetanu a zakryté dusíme asi 5 minut. Zeleninovou směs zahustíme jíškou, dochutíme solí a pepřem a podáváme se steaky.

Poznámka

Polévková zelenina = kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel kořen, cibule a případně květák s kapustou).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept