Vepřové steaky s křenovou krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové steaky s křenovou krustou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45773 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Jíška světlá |
2 polévková lžíce | Křen nakládaný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Petržel - nať |
125 g | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
4 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
800 g | Vepřová krkovička |
0,3 l | Vývar zeleninový |
12 ks | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 209,7mg |
Draslík | 155,7mg |
Vláknina | 63g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen nakládaný, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška světlá, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vepřová krkovička, Vývar zeleninový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové steaky s křenovou krustou postup přípravy receptu:
1 | Maso krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso opékáme do obou stranách 4 minuty. Vyndáme a vložíme do ohnivzdorné mísy. |
2 | Troubu předehřejeme na 180°C. Petrželku opláchneme a dosucha otřepeme. Lístky otrháme od stonků, jemně nasekáme, smícháme s 1 polévkovou lžící změklého másla, křenem, nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Osolíme a opepříme. Steaky potřeme křenovou směsí, mísu dáme do předehřáté trouby na střední lištu a zapékáme asi 15 minut. |
3 | Polévkovou zeleninu očistíme, opláchneme a nadrobno nakrájíme. V pánvi s výpekem rozehřejeme zbylé máslo, do pánve nasypeme zeleninu, krátce ji opečeme, přilijeme vývar a smetanu a zakryté dusíme asi 5 minut. Zeleninovou směs zahustíme jíškou, dochutíme solí a pepřem a podáváme se steaky. |
Poznámka
Polévková zelenina = kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel kořen, cibule a případně květák s kapustou).