Jednoduchý recept

Placky z kynutého těsta s masovou náplní

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 45774
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 ks Cibule
0,5 dl Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
30 g Droždí
300 g Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Kečup
500 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Ocet vinný
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
10 g Tuk rostlinný
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 647kJ
7% Sacharidy 26 g
2% Tuky 2 g
5% Sodík 107 mg
15% Bílkoviny 8 g

Placky z kynutého těsta s masovou náplní postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme těsto. Necelou polovinu mouky smícháme v míse se solí, ve středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, k němu přidáme cukr a vlažnou vodu a vypracujeme řídké těsto. Lehce posypeme muukou a dáme na teplé místo kynout. Když se na povrchu začnou dělat zřetelné trhliny, přidáme zbývající mouku a vypracujeme tužší těsto. To opět necháme kynout. Během doby kynutí si připravíme náplň.

2

Oloupeme cibuli a najemno ji nastrouháme, rajčata omyjeme a nakrájíme na velmi malé kousky. Papriky omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a také nakrájíme na malé kouky. Omytou petrželovou nať nasekáme najemno.

3

V misce pak cibuli, rajčata, papriky a petrželku smícháme s mletým hovězím masem, podle chuti přidáme citronovou šťávu, ocet a kečup, opepříme a osolíme.

4

Z vykynutého těsta uděláme 16 kuliček a ty rozválíme na placky. Na každou dáme do středu náplň, okraje těsta zvedneme tak, aby placky vypadaly jako koláče a kraje potřeme žloutkem.

5

Placky dáme na vymaštěný plech a pečeme v troubě, předehřáté na 200°C, přibližně 10 až 15 minut, dokud těsto nemá zlatavou barvu.

6

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept