Selská frittata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selská frittata
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45779 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Dýně |
50 ml | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 514,2mg |
Draslík | 982,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selská frittata postup přípravy receptu:
1 | Na velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme si na něm nakrájený pórek a dýni. Jakmile nám zelenina změkne, přidáme oříšky. |
2 | Mezitím, co se nám smaží zelenina, si do mísy rozklepneme vajíčko, přidáme smetanu, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř a vidličkou rozšleháme. Snížíme teplotu na pánvi a směs přilijeme. Smažíme, dokud není směs tuhá. Ihned poté podáváme. |