Rolky z listového těsta se sardinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rolky z listového těsta se sardinkami
Rolky z listového těsta se sardinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 45780 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1 špetka | Koriandr mletý |
400 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
200 g | Ryby v oleji a vlastní šťávě |
1 špetka | Sůl |
10 g | Tuk rostlinný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 30,5mg |
Draslík | 105,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Rozmarýn sušený, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Listové těsto, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Ryby v oleji a vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rolky z listového těsta se sardinkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a omytý pórek nakrájíme najemno, česnek prolisujeme a vše osmahneme v pánvi s rozpáleným olejem. Dáme do misky a smícháme s kořením a hořčicí, podle chuti osolíme a opepříme a necháme vychladnout. |
2 | Z vyváleného listového těsta vykrájíme 12 čtverců. Doprostřed každého čtverce dáme rybičku, na ni část připravené zeleninivé směsi, těsto zarolujeme a na koncích stiskneme, aby náplň nemohla vytéci. |
3 | Rolky naskládáme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě, předehřáté na 200°C 10-15 minut, dokud nemají zlatavou barvu. |
4 | Podáváme jako teplý nebo studený předkrm, ozdobené jemně nasekanou petrželkou. |