Jednoduchý recept

Lososový nákyp

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 45781
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
1 špetka Kari koření
400 g Losos ve vlastní šťávě
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 ks Veka
1 l Voda pitná
100 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 939kJ
8% Sacharidy 27 g
69% Tuky 52 g
41% Sodík 812 mg
57% Bílkoviny 32 g

Lososový nákyp postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme, omyté žampiony nakrájíme na plátky.

2

Z veky okrájíme kůrku, těsto nakrájíme na kostky a v misce zalijeme šlehačkou.

3

Rozklepneme 3 vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

4

Máslo ve větší míse utřeme se 3 žloutky do pěny, přidáme 1 celé vejce, nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku, plátky žampionů, hořčici, kari koření a muškátový květ, podle chuti opepříme, osolíme a promícháme. Pak přidáme namočené kousky veky, jemně nakrájené maso z lososa a sníh z bílků, vše znovu dobře promícháme a dáme do vymaštěné formy.

5

Formu přikryjeme alobalem a vaříme ve vodní lázni v troubě přibližně 40 minut. Uvařené dáme vychladnout, po vychladnutí vyklopíme a podáváme jako studený předkrm.

6

Pod porce můžeme dát kečup a na porce plátek citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept