Jednoduchý recept

Torinské rizoto

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Torinské rizoto 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 45783
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
1200 g Kuře
50 g Máslo čerstvé
250 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Gouda 45%
700 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,364 kcal
Kilojoule 5 708kJ
16% Sacharidy 56 g
98% Tuky 73 g
68% Sodík 1 g
133% Bílkoviny 75 g

Torinské rizoto postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté kuře naporcujeme.

2

V kastrole na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zalijeme částí vývaru a přidáme naporcované kuře. Osolíme a dusíme asi 30 minut.

3

Potom ke kuřeti vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme zbylým vývarem a dusíme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.

4

Hotové rizoto upravíme na nahřáté talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept