Torinské rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Torinské rizoto
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 45783 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1200 g | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Gouda 45% |
700 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 297,0mg |
Draslík | 722,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Gouda 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Torinské rizoto postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře naporcujeme. |
2 | V kastrole na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zalijeme částí vývaru a přidáme naporcované kuře. Osolíme a dusíme asi 30 minut. |
3 | Potom ke kuřeti vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme zbylým vývarem a dusíme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. |
4 | Hotové rizoto upravíme na nahřáté talíře a posypeme nastrouhaným sýrem. |