Srnčí guláš ostrý - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš ostrý
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45788 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
360 g | Chléb celozrnný žitný |
300 g | Cibule |
30 g | Cibule - nať |
30 g | Feferony |
25 g | Hořčice Dijonská |
1 ks | Masox |
30 g | Mouka polohrubá |
60 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
900 g | Srnčí maso |
4 g | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 91,2mg |
Draslík | 959,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Cibule - nať, Feferony, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Masox, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš ostrý postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso odblaníme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, feferonky rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusky nakrájíme na nudličky, cibulovou nať posekáme najemno. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přiložíme srnčí maso vcelku a ze všech stran osmažíme. Přisypeme cibuli, mletou papriku, zpěníme, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci ostřejší hořčice, podlijeme troškou vody a dusíme do vysmahnutí. Zaprášíme polohrubou moukou, promícháme, dolijeme vodu, přihodíme kostku masoxu a vaříme aspoň 1/2 hodiny. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vrátíme do hrnce, přidáme česnek, feferonky a dodusíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme s čerstvým chlebem. |