Srnčí guláš na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš na smetaně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 45790 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
40 g | Kapary |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
600 g | Rýže dušená |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
900 g | Srnčí maso |
8 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 563,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rýže dušená, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné srnčí maso omyjeme, nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, kapary scedíme a trochu posekáme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso, osmažíme, přilijeme víno a dusíme, dokud se víno téměř neodpaří. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme česnek a kapary. Mouku rozmícháme ve smetaně, přilijeme do guláše, důkladně promícháme a dovaříme. |
3 | Hotový guláš rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží. |