Recept

Masový pivní koláč s čepicí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 45791
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Hořčičné semínko
4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
5 dl Pivo Guinness
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
4 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
Smažené houby
150 g Hlíva ústřičná
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Žampiony čerstvé
Těsto
100 g Hera
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Tymián sušený
50 g Vepřové škvarky
14 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 839 kcal
Kilojoule 3 511kJ
25% Sacharidy 89 g
52% Tuky 39 g
27% Sodík 549 mg
48% Bílkoviny 27 g

Masový pivní koláč s čepicí postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Do misky si nasypeme 3 lžíce hladké mouky, přidáme k ní hořčičné semínko, sůl, pepř černý a pepř 4 barev. Směs promícháme a kostky masa ve směsi obalíme.

2

Očištěnou šalotku pokrájíme na tenké plátky, oloupaný česnek posekáme nadrobno. Žampiony a hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Petrželovou nať a tymián omyjeme a drobně pokrájíme.

3

V pánvi si na rozpáleném oleji (4 lžíce) restujeme po částech maso dozlatova. Restujeme ho z každé strany asi 1-2 minuty. Orestované maso přendáme do zapékací mísy. Do pánve přidáme 1 lžíci másla a šalotku s česnekem osmažíme dozlatova. Poté k cibuli přilijeme 5 dl piva, přidáme worcester, sušený rozmarýn, třtinový cukr, vše promícháme a směsí přelijeme maso. Mísu zakryjeme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180°C 90 minut.

4

Mezitím si na 2 lžících oleje podusíme houby. Promícháme je s 0,5 lžičkou bílého pepře a 0,5 lžičkou soli a přimícháme k masu.

5

Připravíme si těsto: Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme do ní nastrouhaný sýr, Heru, malé vepřové škvarky, sušený tymián, sůl a 10-14 lžic vody. Těsto vypracujeme a na pomoučeném vále těsto rozválíme na placku o 2-3 cm větší, než je zapékací mísa.

6

Po hodině pečení z mísy odložíme poklici a maso zakryjeme těstem. Okraje těsta navlhčíme a těsně přitiskneme k okrajům mísy. Uprostřed těsta uděláme nožem 2-3 zářezy. Pečeme 30-40 minut dozlatova.

7

Upečené maso s čepicí rozdělíme na porce a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept