Jednoduchý recept

Srnčí guláš v leču

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 45792
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
50 g Chléb konzumní
350 g Cibule
400 g Lečo sterilované
5 g Majoránka
100 g Olej rostlinný
4 g Paprika mletá pálivá
20 g Paprika mletá sladká
10 g Pepř černý celý
900 g Srnčí maso
10 g Sůl
360 g Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 272kJ
15% Sacharidy 54 g
25% Tuky 19 g
44% Sodík 882 mg
74% Bílkoviny 41 g

Srnčí guláš v leču postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso omyjeme, zbavíme blan a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, kůru ze staršího chleba nastrouháme.

2

V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přisypeme sladkou i pálivou mletou papriku, necháme rozpustit a přidáme kostky masa. Rychle osmažíme, aby paprika nezčernala a podlijeme troškou vody. Osolíme, opepříme celým pepřem a za občasného přilévání vody dusíme aspoň hodinu. Nyní přilijeme lečo ze sklenice, za stálého míchání přisypáváme postupně strouhanou chlebovou kůru, důkladně promícháme, přidáme česnek, majoránku a dodusíme. Podle chuti dosolíme, vyndáme kuličky pepře a odstavíme.

3

Podáváme s plátky bílé veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept