Zeleninový salát s bulgurem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s bulgurem
Zeleninový salát s bulgurem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45795 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Bulgur |
4 ks | Cibulka jarní |
1 dl | Citronová šťáva |
1 hrst | Máta |
7 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 kg | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 899,9mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Máta, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s bulgurem postup přípravy receptu:
1 | Bulgur důkladně propláchneme ve studené vodě a namočíme do vody vroucí, aby změkl. |
2 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Omytou cibulku i s natí, mátu a petrželku jemně nasekáme. V misce metlou sešleháme citronovou šťávu a olej. |
3 | Všechnu zeleninu dáme do mísy a přidáme vychladlý, okapaný měkký bulgur a zálivku, podle chuti opepříme a osolíme, a potom důkladně promícháme. |
4 | Do servírovací mísy dáme po stranách omyté a okapané listy zeleného salátu a přidáme zeleninu s bulgurem. |
Poznámka
Tento exotický míchaný zeleninový salát je velmi známý a oblíbený i v evropských zemích.