Jednoduchý recept

Zeleninový salát s bulgurem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 45795
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Bulgur
4 ks Cibulka jarní
1 dl Citronová šťáva
1 hrst Máta
7 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 kg Rajčata
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 417kJ
15% Sacharidy 53 g
17% Tuky 13 g
4% Sodík 83 mg
17% Bílkoviny 10 g

Zeleninový salát s bulgurem postup přípravy receptu:

1

Bulgur důkladně propláchneme ve studené vodě a namočíme do vody vroucí, aby změkl.

2

Rajčata omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Omytou cibulku i s natí, mátu a petrželku jemně nasekáme. V misce metlou sešleháme citronovou šťávu a olej.

3

Všechnu zeleninu dáme do mísy a přidáme vychladlý, okapaný měkký bulgur a zálivku, podle chuti opepříme a osolíme, a potom důkladně promícháme.

4

Do servírovací mísy dáme po stranách omyté a okapané listy zeleného salátu a přidáme zeleninu s bulgurem.

Poznámka

Tento exotický míchaný zeleninový salát je velmi známý a oblíbený i v evropských zemích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept