Studená omeleta se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená omeleta se sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45796 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Feta |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 513,4mg |
Draslík | 215,7mg |
Vláknina | 639,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená omeleta se sýrem postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme vejce se smetanou a směs osolíme a opepříme. Přidáme rajčata nakrájená na kousky a na kostičky nakrájený sýr feta. Poté vymažeme zapékací mísu, do které celou směs přelijeme. Pečeme cca 10 minut při teplotě 200°C. Poté vyndáme, necháme vychladnout a nakrájíme na čtvrtiny. |