Laban nevařený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 440 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Laban nevařený
Laban nevařený
Celkový čas: | 440 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 430 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45799 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
100 g | Mléko plnotučné sušené |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Mléko plnotučné sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Laban nevařený postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s 2,5 dl studené vody dobře rozmícháme sušené mléko, pak přidáme 2,5 dl vroucí vody a opět důkladně promícháme. Hrnec dáme na mírný oheň a zahřejeme na teplotu přibližně 40°C, poté necháme mírně vychladnout. Malé množství mléka našleháme v misce s trochou bílého jogurtu, vlijeme do hrnce a promícháme. Hrnec dáme na teplé místo, obalíme utěrkou a laban necháme 5 hodin zrát. Nakonec ho dáme ještě na 2 hodiny do chladničky. Po vychlazení rozmícháme. |
Poznámka
Laban je svojí chutí a konzistencí podobný našemu řídkému jogurtu nebo kefíru. Originální laban se připravuje ze sušeného mléka. Podává se s mátou, olivovým olejem a trochou soli jako součást snídaně nebo zálivka do salátů. V chladničce ho můžeme v uzavřené nádobě skladovat 2-3 dny.