Srnčí guláš se šalotkou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš se šalotkou a bramborami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45801 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
600 g | Brambory rané |
30 g | Jíška hotová tmavá |
2 g | Pepř černý mletý |
3 g | Rozmarýn čerstvý |
40 g | Sádlo škvařené |
400 g | Šalotka |
3 g | Šalvěj čerstvá |
900 g | Srnčí maso |
10 g | Sůl |
1200 ml | Vývar z hovězích kostí |
20 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 93,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Rozmarýn čerstvý, Sádlo škvařené, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Jíška hotová tmavá, Pepř černý mletý, Srnčí maso, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš se šalotkou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, šalotky oloupeme a 1/3 nakrájíme nadrobno, ostatní necháme vcelku, z nových brambor vybereme menší, omyjeme je pod tekoucí vodou, očistíme kartáčkem na zeleninu a necháme ve slupce. |
2 | V hrnci na sádle zpěníme nakrájenou šalotku, přisypeme maso, osmahneme, osolíme, okořeníme bobkovým listem, šalvějí, rozmarýnem, pepřem, podlijeme vývarem a vaříme 1 hodinu. Přidáme celé brambory se slupkou, celou šalotku, zahustíme jíškou a dodusíme. Minutu před koncem dušení zjemníme zakysanou smetanou, provaříme a odstavíme. |
3 | Guláš rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme s polévkovou lžící. |