Recept

Limetkové hovězí kostky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45803

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr třtinový
750 g Hovězí roštěnka vys. peč.
2,5 dl Hovězí vývar základní
2 ks Limetka
3 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
1 kávová lžička Pepř bílý
2 špetka Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
200 g Rýže dušená
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 332kJ
7% Sacharidy 23 g
35% Tuky 26 g
15% Sodík 304 mg
102% Bílkoviny 58 g

Limetkové hovězí kostky postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Maso odložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme s pivem.

2

Očištěnou cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme. Petrželku kudrnku omyjeme a odložíme na ozdobu. Omyté, chemicky neošetřené limetky pokrájíme na tenká kolečka. Kolečka z 1 limetky nakrájíme na tenké nudličky a dáme je do misky. Přidáme 1 lžičku třtinového cukru, 2 špetky bílého pepře a promícháme. Další limetku odložíme na ozdobu.

3

V hlubší pánvi si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli dorůžova, přidáme maso, orestujeme ho dozlatova (z každé strany po 2 minutách), poté vše promícháme s česnekem, restujeme asi 1 minutu, přidáme na nudličky limetku, 1 lžíci pasty Sambal Oelek, dobře promícháme a přilijeme hovězí vývar. Zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme přibližně 90 minut doměkka.

4

Pikantní limetkové maso servírujeme s dušenou rýží, ozdobené plátky limetky a snítky petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept