Tagliatelle s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s artyčoky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 45805 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 balení | Artyčoky sterilované |
0,5 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička sušená |
100 ml | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
100 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
400 g | Tagliatelle |
4 ks | Tymián čerstvý |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 113,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Bazalka, Česnek, Chilli paprička sušená, Oříšky piniové, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme česnek a nadrobno ho nakrájíme. Připravíme si pánev, na kterou rozdrobíme chilli papričky a spolu s česnekem a s 1 lžící olivového oleje je 2 - 3 minuty osmahneme. Pánev s chilli papričkou stáhneme z plotny, ze zbylého olivového oleje odebereme 2 lžíce stranou a zbytek promícháme na pánvi s papričkou a česnekem. |
2 | Otevřeme konzervu artyčokových srdíček a necháme je okapat v cedníku. Poté je překrájíme na půlky. Tyminán a bazalku opláchneme a necháme okapat, otrháme lístky, které nasekáme. Sušená rajčata vyjmeme z nálevu a nakrájíme je na kostičky. Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Připravíme si teflonovou pánev, na které bez oleje opražíme piniové oříšky. |
3 | Odložené 2 lžíce olivového oleje rozpálíme na pánvi a přidáme artyčoky, které ze všech stran 4 - 5 minut smažíme. Poté přidáme rajčata nakrájená na kostičky, těstoviny a vše podusíme zhruba 2 minuty. Poté přimícháme olej s osmahnutým česnekem a papričkou, piniová semínka a dochutíme solí. Nastrouháme parmezán. |
4 | Těstoviny upravíme na talíře a podáváme s bazalkou, tymiánem a strouhaným parmezánem. |