Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45805
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 balení Artyčoky sterilované
0,5 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička sušená
100 ml Olej olivový
50 g Oříšky piniové
100 g Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
400 g Tagliatelle
4 ks Tymián čerstvý
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 892 kcal
Kilojoule 3 732kJ
30% Sacharidy 109 g
59% Tuky 44 g
25% Sodík 501 mg
44% Bílkoviny 25 g

Tagliatelle s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Oloupeme česnek a nadrobno ho nakrájíme. Připravíme si pánev, na kterou rozdrobíme chilli papričky a spolu s česnekem a s 1 lžící olivového oleje je 2 - 3 minuty osmahneme. Pánev s chilli papričkou stáhneme z plotny, ze zbylého olivového oleje odebereme 2 lžíce stranou a zbytek promícháme na pánvi s papričkou a česnekem.

2

Otevřeme konzervu artyčokových srdíček a necháme je okapat v cedníku. Poté je překrájíme na půlky. Tyminán a bazalku opláchneme a necháme okapat, otrháme lístky, které nasekáme. Sušená rajčata vyjmeme z nálevu a nakrájíme je na kostičky. Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Připravíme si teflonovou pánev, na které bez oleje opražíme piniové oříšky.

3

Odložené 2 lžíce olivového oleje rozpálíme na pánvi a přidáme artyčoky, které ze všech stran 4 - 5 minut smažíme. Poté přidáme rajčata nakrájená na kostičky, těstoviny a vše podusíme zhruba 2 minuty. Poté přimícháme olej s osmahnutým česnekem a papričkou, piniová semínka a dochutíme solí. Nastrouháme parmezán.

4

Těstoviny upravíme na talíře a podáváme s bazalkou, tymiánem a strouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept