Recept

Pikantní vepřové se zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 45806
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
400 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
2 dl Hovězí vývar základní
1 ks Karotka
1 polévková lžíce Libeček
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
450 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 622kJ
17% Sacharidy 60 g
39% Tuky 29 g
26% Sodík 528 mg
52% Bílkoviny 29 g

Pikantní vepřové se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Vepřové plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Omytou masitou červenou papriku a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, chilli posekáme nadrobno, papriku nakrájíme na kostky. Očištěnou a omytou karotku s řapíkatým celerem nakrájíme na kolečka. Omyjeme petrželku s libečkem a drobně pokrájíme.

2

V kotlíku si rozpálíme olej a maso zprudka osmažíme dozlatova.

3

Přidáme cibuli s česnekem a smažíme společně za stálého míchání do doby (asi 3-4 minuty), až cibule zesklovatí. Maso poté osolíme, opepříme, přidáme chilli, hovězí vývar a pomalu, přibližně 80 minut, maso dusíme pod pokličkou.

4

Když je maso téměř měkké, přidáme papriku, celer, mrkev, promícháme, ještě přidáme konzervovaná rajčata a krátce, přibližně 10-15 minut pomalu vaříme. Nakonec přimícháme petrželku a sůl podle chuti. Servírujeme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept