Tiramisu s vanilkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tiramisu s vanilkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 45809 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
50 g | Čokoláda 70% kakao |
125 g | Cukr krupice |
250 ml | Káva zrnková |
60 ml | Likér Kahlua |
250 g | Mascarpone |
2 balení | Piškoty cukrářské |
250 g | Sýr jemný tavený |
1 ks | Vanilkový lusk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 61,4mg |
Draslík | 34,9mg |
Vláknina | 630,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Piškoty cukrářské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda 70% kakao, Káva zrnková, Likér Kahlua, Mascarpone, Sýr jemný tavený, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tiramisu s vanilkou postup přípravy receptu:
1 | Rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábnutá semínka odložíme. Ručním mixérem lehce vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem a smetanovým sýrem, přimícháme mascarpone a semínka vyškrábnutá z vanilkového lusku. Opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. |
2 | V mělké misce smícháme silnou vychladlou kávu s kávovým likérem (kahlúa nebo tia maria) a do směsi namáčíme dlouhé piškoty (22ks). |
3 | Polovinu namočených pištotů skládáme do podlouhé skleněné mísy, zalijeme polovinou směsí z mascarpone a poklademe druhou vrstvou namočených piškotů a nalijeme druhou půlku směsi z mascarpone a posypeme nastrouhanou čokoládou. Mísu překryjeme potravinářskou fólií a nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc, vložíme do chladničky. |
Poznámka
Tiramisu je tradiční italský dezert. Slovo tiramisù vzniklo z tirami su, což znamená vytáhni mě nebo "zvedni mě". Ve volném překladu "rozvesel mě". Díky jedné z přísad - tvarohovému sýru mascarpone - ho můžeme řadit k jednomu z nejtučnějších dezertů vůbec. Vzhledem k tomu, že se používají syrová vejce nemá se dlouho skladovat.