Jednoduchý recept

Vinný punč (sangria)

  • Španělsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vinný punč (sangria) 5 1
Celkový čas: 14 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 45810

Ingredience

1 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr krupice
8 ks Hřebíček
1 ks Pomeranče
2 ks Skořice celá
500 ml Voda pitná
750 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 644kJ
6% Sacharidy 22 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 10 mg
2% Bílkoviny 1 g

Vinný punč (sangria) postup přípravy receptu:

1

Na mírném ohni v kastrůlku ohříváme celý hřebíček a skořici, krupicový cukr a 250 ml červeného vína (nejlépe rulandské modré), po rozpuštění cukru vaříme ještě 3-4 minuty. Vinnou směs přelijeme do džbánu, přilijeme zbytek červeného vína, citronové a pomerančové plátky a dáme do chladničky. Vychlazenou vinnou směs scedíme a přilijeme neperlivou vodu.

Poznámka

Podáváme s kostkami ledu. Sangria (znamená „krvavá“) je označována za vinný punč – tedy za nápoj, který nutně musí obsahovat víno a ovoce. Existuje přitom řada různých receptů a každý z nich obsahuje trochu jiné ingredience. Čím déle necháme v sangrii koření, tím bude chuť silnější.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept