Vinný punč (sangria) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinný punč (sangria)
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 45810 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
8 ks | Hřebíček |
1 ks | Pomeranče |
2 ks | Skořice celá |
750 ml | Víno červené |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 264,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hřebíček, Pomeranče, Skořice celá, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Vinný punč (sangria) postup přípravy receptu:
1 | Na mírném ohni v kastrůlku ohříváme celý hřebíček a skořici, krupicový cukr a 250 ml červeného vína (nejlépe rulandské modré), po rozpuštění cukru vaříme ještě 3-4 minuty. Vinnou směs přelijeme do džbánu, přilijeme zbytek červeného vína, citronové a pomerančové plátky a dáme do chladničky. Vychlazenou vinnou směs scedíme a přilijeme neperlivou vodu. |
Poznámka
Podáváme s kostkami ledu. Sangria (znamená „krvavá“) je označována za vinný punč – tedy za nápoj, který nutně musí obsahovat víno a ovoce. Existuje přitom řada různých receptů a každý z nich obsahuje trochu jiné ingredience. Čím déle necháme v sangrii koření, tím bude chuť silnější.