Arabský salát z vařené zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arabský salát z vařené zeleniny
Arabský salát z vařené zeleniny
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 45811 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Brambory |
500 g | Červená řepa |
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Fazolové lusky zelené |
500 g | Květák |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tykev |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Česnek, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Květák, Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arabský salát z vařené zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Zelninu důkladně omyjeme. Tykev oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme. Brambory a řepu uvaříme, pak uvařené oloupeme a nakrájíme na nudličky. Květák a fazole uvaříme a nakrájíme na kousky. V salátové míse upravíme každou zeleninu samostatně, nemícháme je. |
2 | Vše přelijeme zálivkou, kterou si připravíme tak, že metlou sešleháme olej, oloupaný prolisovaný česnek a citronovou šťávu, podle chuti ji opepříme a osolíme. Podáváme teplé i studené. |