Zeleninový salát s jogurtovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s jogurtovým přelivem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45815 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g | Jogurt bílý |
100 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Okurka salátová |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 344,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 603,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Jogurt bílý, Kukuřice cukrová nakládaná, Okurka salátová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s jogurtovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | Mrkev omyjeme, oškrábeme, uvaříme do poloměkka a nakrájíme na kousky. Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou zelenou jarní cibulku nakrájíme na kolečka. |
2 | Sterilovaný hrášek a kukuřici slijeme a dáme do mísy, přidáme nakrájenou mrkev, okurku a cibulku. |
3 | Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a s jogurtem a přidáme do mísy k zelenině. |
4 | Ozdobíme listy omytého hlávkového salátu a před podáváním řádně vychladíme. |