Mangovo-mátová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangovo-mátová zmrzlina
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45820 |
Kategorie: | Jogurtová zmrzlina |
Ingredience
200 g | Jogurt bílý |
60 ml | Limetková šťáva |
4 ks | Mango |
30 g | Máta |
80 ml | Med včelí |
100 ml | Pomerančová šťáva |
50 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 263,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Limetková šťáva, Mango, Máta, Med včelí, Pomerančová šťáva, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Mangovo-mátová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Manga oloupeme, zbavíme pecky a rozmixujeme na pyré. Přidáme jogurt a zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Ochutíme medem a limetkovou šťávou, přimícháme najemno nasekanou mátu. Nakonec pomalu vléváme pomerančovou šťávu a promícháváme, až vznikne nepříliš hustá hmota. |
2 | Hmotu nalijeme do formiček na nanuky a necháme 2 hodiny mrazit, poté zapíchneme tyčky a mrazíme minimálně další 2 hodiny. Pokud nemáme formičky, nalijeme do plastové nádoby a zamrazíme. |
Poznámka
Několik hodin se musí mrazit.