Recept

Miniřízky s rajčatovým dipem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 45822

Ingredience

Na řízky
1 kávová lžička Chilli koření mleté
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Máslo bylinkové
4 polévková lžíce Olej rostlinný
3 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sezam - semena
5 polévková lžíce Strouhanka
3 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová plec
1 stroužek Česnek
DIP
1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr krystal
1 polévková lžíce Jogurt bílý
4 polévková lžíce Marmeláda malinová
1 polévková lžíce Paprikový protlak
200 g Pyré rajčatové
1 ks Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 534kJ
2% Sacharidy 6 g
11% Tuky 9 g
5% Sodík 92 mg
11% Bílkoviny 6 g

Miniřízky s rajčatovým dipem postup přípravy receptu:

1

ŘÍZKY:

2

Opláchneme maso pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem a nakrájíme na 16 tenkých plátků. Česnek oloupeme, rozmačkáme, smícháme s hořčicí, chilli a špetkou soli a pepře. Směsí potřeme řízky a asi 30 minut marinujeme.

3

V hlubokém talíři smícháme strouhanku se sezamem. V druhém talíři rozkvedláme vejce a do třetího talíře dáme hladkou mouku. Řízky postupně obalíme v mouce, vejci a strouhance a panádu pevně přitiskneme.

4

V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm opečeme po obou stranách dozlatova. Vyndáme a necháme na kuchyňském papíru částečně vychladnout. Přebytečný tuk se do kuchyňské utěrky vsákne.

5

DIP:

6

Na dip podélně rozřízneme chilli papričku, pod tekoucí vodou odstraníme semínka a dužinu jemně nasekáme. V mixéru rozmixujeme rajčatové pyré s chilli papričkou, marmeládou, cukrem, jogurtem a paprikovým protlakem. Jedno rajče omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka, nakrájíme na kostičky a vmícháme do dipu.

7

Dip podáváme k řízkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept