Recept

Telecí s kopřivovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45823

Ingredience

1 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín celý
2 hrst Kopřiva
1 kávová lžička Koření grilovací
50 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Slanina vepřová
12 kávová lžička Sůl
1500 g Telecí plec
200 g Uzené maso vařené
4 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 307kJ
6% Sacharidy 22 g
57% Tuky 43 g
115% Sodík 2 g
128% Bílkoviny 72 g

Telecí s kopřivovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Do omytého a osušeného telecího masa nakrojíme kapsu, maso osolíme a opepříme.

2

Žemle nakrájíme na kostičky a namočíme do vajec rozšlehaných s trochou mléka. Přidáme čerstvé nasekané kopřivy, nadrobno nakrájené uzené maso, nasekanou pažitku s petrželkou a kari koření. Vše dobře promícháme.

3

Připravené maso naplníme nádivkou, upevníme jehlami a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájenou slaninu, nasekaný česnek a posypeme kmínem a grilovacím kořením. Podlijeme vodou a pod pokličkou zvolna pečeme za občasného podlití vodou a přelévání vypečenou šťávou.

4

Před koncem pečení pokličku odstraníme a maso dopečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept