Telecí s kopřivovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí s kopřivovou nádivkou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 45823 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 hrst | Kopřiva |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
50 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Slanina vepřová |
12 kávová lžička | Sůl |
1500 g | Telecí plec |
200 g | Uzené maso vařené |
4 ks | Vejce slepičí |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 462,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kari koření, Kmín celý, Kopřiva, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Telecí plec, Uzené maso vařené, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí s kopřivovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Do omytého a osušeného telecího masa nakrojíme kapsu, maso osolíme a opepříme. |
2 | Žemle nakrájíme na kostičky a namočíme do vajec rozšlehaných s trochou mléka. Přidáme čerstvé nasekané kopřivy, nadrobno nakrájené uzené maso, nasekanou pažitku s petrželkou a kari koření. Vše dobře promícháme. |
3 | Připravené maso naplníme nádivkou, upevníme jehlami a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájenou slaninu, nasekaný česnek a posypeme kmínem a grilovacím kořením. Podlijeme vodou a pod pokličkou zvolna pečeme za občasného podlití vodou a přelévání vypečenou šťávou. |
4 | Před koncem pečení pokličku odstraníme a maso dopečeme. |