Špíz ze svíčkové na pohance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz ze svíčkové na pohance
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 45824 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
500 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 kávová lžička | Majoránka |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Pohanka |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 135g |
---|---|
Cholesterol | 184,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Majoránka, Olej rostlinný, Pohanka, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz ze svíčkové na pohance postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. |
2 | Na jehlu střídavě napichujeme maso, cibuli a slaninu. Špíz zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji. Do výpeku v pánvi přidáme kečup a worcester. |
3 | Pohanku spaříme vroucí vodou a podusíme v mírně osolené vodě doměkka. Osolíme, opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. |
4 | Špíz položíme na pohanku, přelijeme ochuceným výpekem, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. |