Jednoduchý recept

Špíz ze svíčkové na pohance

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 45824
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
3 ks Cibule
500 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Kečup
1 kávová lžička Majoránka
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Pohanka
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 40%
1 l Voda pitná
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

85% Kalorie 1,673 kcal
Kilojoule 6 998kJ
38% Sacharidy 135 g
110% Tuky 83 g
64% Sodík 1 g
162% Bílkoviny 91 g

Špíz ze svíčkové na pohance postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

2

Na jehlu střídavě napichujeme maso, cibuli a slaninu. Špíz zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji. Do výpeku v pánvi přidáme kečup a worcester.

3

Pohanku spaříme vroucí vodou a podusíme v mírně osolené vodě doměkka. Osolíme, opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou.

4

Špíz položíme na pohanku, přelijeme ochuceným výpekem, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept