Bruschetta s grilovaným fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bruschetta s grilovaným fenyklem
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45827 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Ciabatta |
20 ml | Citronová šťáva |
3 ks | Fenykl sladký - hlíza |
60 ml | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
20 g | Roketa |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 875,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ciabatta, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Roketa, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bruschetta s grilovaným fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Bulvu fenyklu nakrájíme na 0.5 cm silné plátky, potřeme olivovým olejem a ogrilujeme 10 minut z obou stran, dokud plátky nejsou měkké a osmahlé. |
2 | V míse smícháme sýr feta s nakrájenými olivami, listy petržele, citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přimícháme grilovaný fenykl a zakapeme olivovým olejem. |
3 | Ciabatty rozpůlíme a na řezu grilujeme asi 1 minutu, potřeme česnekem a navršíme fenyklový salát. Ozdobíme listy rokety a podáváme. |