Provensálské vepřové s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálské vepřové s olivami
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 45828 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Hříbky čerstvé |
1 polévková lžíce | Libeček |
0,5 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Majoránka |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Olivy černé |
2 polévková lžíce | Olivy zelené |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřové kotlety |
1,4 dl | Víno červené |
0,6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 138,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Majoránka, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Maizena - kukuřičný škrob, Olivy černé, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Provensálské koření, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Provensálské vepřové s olivami postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. |
2 | Očistíme a omyjeme hříbky a pokrájíme je na silnější plátky. Očištěnou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Nakládané černé i zelené olivy scedíme. Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou a nakrájíme na kostičky. Omyjeme snítku libečku, petrželky a čerstvé majoránky. Bylinky svážeme. |
3 | Ve velké pánvi rozpálíme olej, maso orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme přibližně 1.5 minuty z každé strany, poté osolíme, opepříme, přidáme cibuli s česnekem, houby, papriku, bobkový list, svázané bylinky a promícháme. Smažíme vše za stálého míchání přibližně 3-5 minut, přimícháme rajčata a olivy. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 90 minut. |
4 | V hrnečku s 0.6 dl vody rozmícháme 0.5 lžíce Maizeny. Když je maso měkké, připravený škrob za stálého míchání přilijeme k masu a vaříme asi 0.5-1 minutu do zhoustnutí. Podle chuti dosolíme a dochutíme pepřem. |
Poznámka
K masu s olivami podáváme nové brambory.