Recept

Provensálské vepřové s olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 45828
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Česnek
1 ks Cibule
200 g Hříbky čerstvé
1 polévková lžíce Libeček
0,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Majoránka
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Olivy černé
2 polévková lžíce Olivy zelené
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Provensálské koření
400 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřové kotlety
1,4 dl Víno červené
0,6 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 864kJ
4% Sacharidy 15 g
27% Tuky 20 g
22% Sodík 446 mg
79% Bílkoviny 45 g

Provensálské vepřové s olivami postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky.

2

Očistíme a omyjeme hříbky a pokrájíme je na silnější plátky. Očištěnou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Nakládané černé i zelené olivy scedíme. Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou a nakrájíme na kostičky. Omyjeme snítku libečku, petrželky a čerstvé majoránky. Bylinky svážeme.

3

Ve velké pánvi rozpálíme olej, maso orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme přibližně 1.5 minuty z každé strany, poté osolíme, opepříme, přidáme cibuli s česnekem, houby, papriku, bobkový list, svázané bylinky a promícháme. Smažíme vše za stálého míchání přibližně 3-5 minut, přimícháme rajčata a olivy. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 90 minut.

4

V hrnečku s 0.6 dl vody rozmícháme 0.5 lžíce Maizeny. Když je maso měkké, připravený škrob za stálého míchání přilijeme k masu a vaříme asi 0.5-1 minutu do zhoustnutí. Podle chuti dosolíme a dochutíme pepřem.

Poznámka

K masu s olivami podáváme nové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept