Thajské tuňákové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajské tuňákové závitky
Thajské tuňákové závitky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45830 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
30 g | Máta |
200 g | Mrkev kořen |
200 g | Okurka salátová |
30 ml | Omáčka sójová |
8 plátek | Rýžový papír |
400 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 19,5mg |
Draslík | 343,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máta, Okurka salátová, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Rýžový papír mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajské tuňákové závitky postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme nasekané mátové lístky, sójovou omáčku a tuňáka i se šťávou. Na tác připravíme mrkev a okurku nakrájené na tzv. slámu - tenké dlouhé nudličky. |
2 | Rýžový papír postupně namočíme ve vlažné vodě v nádobě, která má větší průměr, než je papír. Když papír dokonale změkne, vyjmeme ho a opatrně oklepeme. Rozložíme na pracovní plochu, naplníme tuňákovou směsí a nakrájenou zeleninou. Papír přehneme a pevně zarolujeme, aby náplň byla zároveň s otevřenou stranou závitku. |
Poznámka
Servírujeme studené.