Recept

Vepřové saté s arašídovým dipem a okurkovým salátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 45831

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krystal
125 g Jogurt nízkotučný
6 polévková lžíce Máslo arašídové
1 ks Okurka salátová
6 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Olej sezamový
4 špetka Pepř cayenský
8 plátek Salát ledový
3 špetka Sůl
600 g Vepřová plec
1 stroužek Česnek
5 polévková lžíce Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 930kJ
7% Sacharidy 24 g
73% Tuky 55 g
22% Sodík 447 mg
63% Bílkoviny 35 g

Vepřové saté s arašídovým dipem a okurkovým salátem postup přípravy receptu:

1

Pasta:

2

Cibuli a česnek oloupeme, nahrubo nakrájíme, s 1 kávovou lžičkou soli, cukrem, 1/2 kávové lžičky cayenského pepře a sezamovým olejem vložíme do mixéru, umixujeme jemnou pastu.

3

Řízky:

4

Maso krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, podélně nakrájíme na přibližně 2 cm široké proužky a vložíme do mísy. Přidáme pastu, důkladně promícháme, zakryté necháme 30 minut marinovat.

5

Dip:

6

Na dip smícháme arašídové máslo se 2 polévkovými lžícemi citrónové šťávy a jogurtem, pikantně ochutíme solí i cayenským pepřem. Dip dáme do menší misky, posypeme špetkou cayenského pepře.

7

Salát:

8

Oloupeme okurku, nakrájíme (nebo nastrouháme) na tenké plátky, dáme do mísy, promícháme s 1/2 kávové lžičky soli a necháme 10 minut odležet.

9

10

12 dlouhých dřevěných špízů potřeme olejem, na každý do vlnovky napícháme 1 - 2 marinované proužky masa. Troubu předehřejeme na 70 stupňů, v pánvi rozehřejeme polévkovou lžíci rostlinného oleje a postupně v něm při střední teplotě opékáme špízy po každé straně přibližně 2 minuty. Během pečení ještě dvakrát přidáme do pánve polévkovou lžíci oleje, hotové špízy vložíme do horké trouby a necháme dopéct.

11

Okurku trochu rukama vymačkáme a smícháme v salátové míse se zbylou citrónovou šťávou i zbylým olejem. Citróny omyjeme, osušíme a napříč překrojíme, případně u nich ostrým nožem uděláme ozdobný zoubkovaný okraj. Listy salátu opláchneme, osušíme a rozložíme na talíře. Na salát upravíme masové špízy a půlky citrónů, podáváme s arašídovým dipem a okurkovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo vepřového masa můžeme použít i hovězí, krůtí, případně garnáty či plátky ryb s pevným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept