Vepřové saté s arašídovým dipem a okurkovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové saté s arašídovým dipem a okurkovým salátem
Vepřové saté s arašídovým dipem a okurkovým salátem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45831 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krystal |
125 g | Jogurt nízkotučný |
6 polévková lžíce | Máslo arašídové |
1 ks | Okurka salátová |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
4 špetka | Pepř cayenský |
8 plátek | Salát ledový |
5 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
3 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 108,4mg |
Draslík | 993,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Cukr krystal, Jogurt nízkotučný, Máslo arašídové, Okurka salátová, Olej rostlinný, Olej sezamový, Pepř cayenský, Salát ledový, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové saté s arašídovým dipem a okurkovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Pasta: |
2 | Cibuli a česnek oloupeme, nahrubo nakrájíme, s 1 kávovou lžičkou soli, cukrem, 1/2 kávové lžičky cayenského pepře a sezamovým olejem vložíme do mixéru, umixujeme jemnou pastu. |
3 | Řízky: |
4 | Maso krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, podélně nakrájíme na přibližně 2 cm široké proužky a vložíme do mísy. Přidáme pastu, důkladně promícháme, zakryté necháme 30 minut marinovat. |
5 | Dip: |
6 | Na dip smícháme arašídové máslo se 2 polévkovými lžícemi citrónové šťávy a jogurtem, pikantně ochutíme solí i cayenským pepřem. Dip dáme do menší misky, posypeme špetkou cayenského pepře. |
7 | Salát: |
8 | Oloupeme okurku, nakrájíme (nebo nastrouháme) na tenké plátky, dáme do mísy, promícháme s 1/2 kávové lžičky soli a necháme 10 minut odležet. |
9 |
|
10 | 12 dlouhých dřevěných špízů potřeme olejem, na každý do vlnovky napícháme 1 - 2 marinované proužky masa. Troubu předehřejeme na 70 stupňů, v pánvi rozehřejeme polévkovou lžíci rostlinného oleje a postupně v něm při střední teplotě opékáme špízy po každé straně přibližně 2 minuty. Během pečení ještě dvakrát přidáme do pánve polévkovou lžíci oleje, hotové špízy vložíme do horké trouby a necháme dopéct. |
11 | Okurku trochu rukama vymačkáme a smícháme v salátové míse se zbylou citrónovou šťávou i zbylým olejem. Citróny omyjeme, osušíme a napříč překrojíme, případně u nich ostrým nožem uděláme ozdobný zoubkovaný okraj. Listy salátu opláchneme, osušíme a rozložíme na talíře. Na salát upravíme masové špízy a půlky citrónů, podáváme s arašídovým dipem a okurkovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Místo vepřového masa můžeme použít i hovězí, krůtí, případně garnáty či plátky ryb s pevným masem.