Kachní prsa marinovaná ve víně s fíkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa marinovaná ve víně s fíkovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 45834 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Fíky čerstvé |
600 g | Kachní prsa |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
750 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 874,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Fíky čerstvé, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa marinovaná ve víně s fíkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěná, vykostěná kachní prsa osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Maso naložíme do poloviny červeného vína a necháme alespoň 30 minut marinovat. |
2 | V pánvi rozpustíme cukr, přidáme oloupané fíky, zalijeme zbylým vínem a podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a zahustíme škrobovou moučkou. |
3 | Marinovaná kachní prsa zprudka osmahneme na pánvi a dopečeme ve vyhřáté troubě. Upravíme na talíře a přelijeme fíkovou omáčkou. |
4 | Vhodnou přílohou je rýže. |