Recept

Vepřové steaky s olivovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 45835

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
4 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
2 špetka Pepř černý mletý
3 ks Petržel - nať
1 ks Šalotka
200 g Smetana 12% (konzumní)
2 špetka Sůl
720 g Vepřová krkovička
50 ml Vermut bílý
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 768kJ
4% Sacharidy 13 g
71% Tuky 53 g
17% Sodík 343 mg
47% Bílkoviny 27 g

Vepřové steaky s olivovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180°C. Olivy rozpůlíme, zbavíme pecek a nakrájíme na tenké proužky. Šalotku a česnek oloupeme a jemně nasekáme.

2

Vepřové steaky osušíme, po obou stranách tence potřeme hořčicí a osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a steaky v něm opékáme po každé straně 3-4 minuty. Vyndáme a dáme ještě na 20-30 minut do předehřáté trouby.

3

Ve zbylém oleji podusíme za stálého míchání olivy, šalotku a česnek. Zalijeme vermutem a bílým vínem a necháme odpařit asi polovinu. Přidáme smetanu a vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Ochutíme solí a pepřem.

4

Petrželku opláchneme, dosucha otřepeme a jemně nasekáme.

5

Steaky upravíme na předehřáté talíře, petrželku vmícháme do omáčky a omáčku podáváme k masu.

Poznámka

Místo petrželky můžeme použít kerblík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept