Vepřové kotlety s ratatouille - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 51 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s ratatouille
Vepřové kotlety s ratatouille
Celkový čas: | 51 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 41 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45837 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
2 ks | Cuketa |
1 ks | Lilek |
50 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
3 polévková lžíce | Pyré rajčatové |
500 g | Rajčata |
3 špetka | Sůl |
900 g | Vepřové kotlety |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 156,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,3mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cuketa, Lilek, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Provensálské koření, Pyré rajčatové, Vepřové kotlety, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s ratatouille postup přípravy receptu:
1 | Lilek a cukety očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, česnek oloupeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. |
2 | Rozehřejeme asi polovinu oleje a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme zeleninu, krátce opečeme, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Do zeleniny vmícháme rajčatové pyré, provensálské bylinky a bobkové listy. Ochutíme solí a pepřem, necháme ještě 15 minut dusit. |
3 | Vepřové kotlety osušíme, osolíme a opepříme a prudce opečeme po obou stranách ve zbylém oleji. Snížíme teplotu a pečeme ještě 6 minut, několikrát obrátíme. |
4 | Petrželku omyjeme, dosucha otřepeme, nasekáme a posypeme jí zeleninu. Vepřové kotlety podáváme s ratatouille. |
Ratatouille máme moc rádi. Když ještě nejsou rajčata uzrálá na slunci, používám klidně konzervovaná, dodají lepší chuť než ta zimní skleníková. Neměla jsem lutou papriku, ale měl ¨jsem půl bulvy tuřínu. Dala jsem ho na cibuli dusit o dobrých 15 minut dříve, aby stihl změknout. Kotlety by šly ugrilovat a tak určitě zopakuju, až budu mít zeleninu ze zahrádky a gril v pohotovosti Palec nahoru, bylo to dobré
žlutou a měla...omlouvám se za překlepy