Palačinkové obálky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinkové obálky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45838 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
40 g | Cukr moučkový |
50 g | Cukr třtinový |
100 g | Džem jahodový |
130 g | Jahody zahradní |
250 g | Lipánek vanilkový |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 dl | Smetana 12% (konzumní) |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 285,3mg |
Draslík | 144,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 102,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr třtinový, Jahody zahradní, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jahodový, Lipánek vanilkový, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinkové obálky postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme vejce a smetanu do pěny, postupně přidáváme mouku smíchanou s cukrem, až vznikne hladké těsto, které necháme uležet. |
2 | Ve vodní lázni zahříváme jahodový džem a třtinový cukr, když se spojí a zhoustnou, do chladnoucí směsi vmícháme nadrobno nakrájené čerstvé jahody. |
3 | Z palačinkového těsta upečeme velmi tenké palačinky, které vždy po dvou použijeme na obálku. První palačinku potřeme bohatě vanilkovým krémem (Lipánek, Pribináček, Termix), na střed navršíme jahodovou směs. Zakryjeme druhou palačinkou a všechny čtyři okraje spojených palačinek přehneme dovnitř, čímž vznikne čtvercová obálka. Podáváme posypané moučkovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.