Recept

Jehněčí kotlety s hráškovou salsou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 45840
Kategorie: Dipy

Ingredience

KOTLETY
2 stroužek Česnek
600 g Jehněčí kotlety
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
2 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
SALSA
1 kávová lžička Balsamico ocet
1 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Hrášek mražený
150 g Jogurt bílý
6 ks Máta
6 ks Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 339kJ
9% Sacharidy 32 g
43% Tuky 33 g
17% Sodík 336 mg
74% Bílkoviny 42 g

Jehněčí kotlety s hráškovou salsou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a prolisujeme česnek, smícháme s olivovým olejem, tymiánem a oregánem. Jehněčí kotlety osušíme, potřeme marinádou, zakryté necháme alespoň 60 minut marinovat v chladničce.

2

Salsa:

3

Nerozmrazený hrášek vložíme na pařák, přikryjeme a během 3 minut uvaříme. Česnek oloupeme, jemně nasekáme, pažitku opláchneme, do sucha otřepeme a nakrájíme.

4

Do mixéru vsypeme hrášek, citrónovou šťávu a kůru, ocet, umixujeme na pyré. Vmícháme jogurt, kysanou smetanu, mátu, česnek, pažitku. Salsu dochutíme solí a pepřem.

5

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zbytky po stopkách. Rajčata dáme do lehce vymaštěné ohnivzdorné mísy a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Rozpálíme pánev, jehněčí kotlety na ní opékáme po každé straně 3 - 5minut. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme s rajčaty a hráškovou salsou, ozdobíme lístky máty.

Poznámka

V létě je možno tento recept ppřipravit i na grilu. Na grilu lze péct i rajčata, jen je musíme dát na alobal a poté asi 10 minut pozvolna opékat na okraji grilu. Jehněčí kotlety můžeme podávat i s jinými dipy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept