Jehněčí kotlety s hráškovou salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s hráškovou salsou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45840 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
KOTLETY | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
600 g | Jehněčí kotlety |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
SALSA | |
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Hrášek mražený |
150 g | Jogurt bílý |
6 ks | Máta |
6 ks | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Smetana zakysaná 14% |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kotlety, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Balsamico ocet, Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Máta, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Hrášek mražený, Jogurt bílý, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety s hráškovou salsou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a prolisujeme česnek, smícháme s olivovým olejem, tymiánem a oregánem. Jehněčí kotlety osušíme, potřeme marinádou, zakryté necháme alespoň 60 minut marinovat v chladničce. |
2 | Salsa: |
3 | Nerozmrazený hrášek vložíme na pařák, přikryjeme a během 3 minut uvaříme. Česnek oloupeme, jemně nasekáme, pažitku opláchneme, do sucha otřepeme a nakrájíme. |
4 | Do mixéru vsypeme hrášek, citrónovou šťávu a kůru, ocet, umixujeme na pyré. Vmícháme jogurt, kysanou smetanu, mátu, česnek, pažitku. Salsu dochutíme solí a pepřem. |
5 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zbytky po stopkách. Rajčata dáme do lehce vymaštěné ohnivzdorné mísy a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Rozpálíme pánev, jehněčí kotlety na ní opékáme po každé straně 3 - 5minut. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme s rajčaty a hráškovou salsou, ozdobíme lístky máty. |
Poznámka
V létě je možno tento recept ppřipravit i na grilu. Na grilu lze péct i rajčata, jen je musíme dát na alobal a poté asi 10 minut pozvolna opékat na okraji grilu. Jehněčí kotlety můžeme podávat i s jinými dipy.