Jednoduchý recept

Kapr s česnekovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45842

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
750 g Kapr obecný
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 008kJ
2% Sacharidy 9 g
44% Tuky 33 g
15% Sodík 292 mg
64% Bílkoviny 36 g

Kapr s česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na pánvi na oleji po obou stranách, vyjmeme a necháme na teplém místě.

2

Ve výpeku v pánvi osmahneme nasekaný česnek a nasekanou petrželku. Přisypeme zbylou hladkou mouku, osmahneme, přilijeme trochu osolené vody a rozmícháme. Povaříme asi 10 minut, odstavíme z plotny a omáčku necháme částečně vychladnout.

3

Potom vmícháme žloutek, citronovou šťávu a omáčku našleháme.

4

Porce kapra upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

5

Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept