Srnčí guláš na sladkokyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš na sladkokyselo
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45846 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
360 g | Chléb konzumní |
250 g | Cibule |
150 g | Houby nakládané |
25 g | Jíška hotová tmavá |
40 g | Kečup |
30 g | Okurky nakládané |
100 ml | Olej olivový |
40 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
900 g | Srnčí plec |
8 g | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
250 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 169,5mg |
Draslík | 786,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Houby nakládané, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jíška hotová tmavá, Kečup, Olej olivový, Pepř černý mletý, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš na sladkokyselo postup přípravy receptu:
1 | Maso vcelku odblaníme, osolíme a opeříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, nakládané hříbky scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, abychom je zbavili slizu, nakládané okurky pokrájíme na kostičky, naloženou zeleninu scedíme. |
2 | Do pekáčku vlijeme olej, zasypeme cibulí, přiložíme maso vcelku, posypeme mletou paprikou, okořeníme bobkovým listem, podlijeme polovinou vody a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně hodinu. Pekáč vyndáme na plotnu, maso vyjmeme, rozkrájíme na kostky, vrátíme do pekáčku, přidáme okurky, houby, zeleninu, dolijeme vodu, kečup, zahustíme jíškou a dovaříme. Podáváme s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.